Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kaczka z miodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kaczki 2 sztuki
skrzydełka 2 sztuki z kaczki
miód 3 łyżki
olej 3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 4 łyżki
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kaczka z miodem

Olej, miód, przyprawy oraz drobno posiekany czosnek dokładnie ze sobą mieszamy. Marynatą smarujemy mięso. Dokładnie je nacieramy marynatą i odstawiamy na około dwie godziny do lodówki.
Kaczkę układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem około godziny. Co jakiś czas trzeba podlewać kaczkę sosem jaki powstanie nam w czasie pieczenia, aby kaczka nie była sucha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2014 19:50
Pyszne mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak