Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kaczka faszerowana jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
sól do natarcia
Majeranek suszony Prymat do natarcia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kaczka faszerowana jabłkami

Kaczkę myjemy i osuszamy.
Odcinam z niej skrzydełka ( na rosół) ale można zostawić jak ktoś lubi pieczone.
W środku nacieramy kaczkę obficie solą i majerankiem.
To samo na zewnątrz.
Następnie umyte i pokrojone w mniejsze kawałki jabłka układamy w środku, mocno upychając.
Jeśli zostały nam jakieś kawałki jabłek, układamy obok kaczki w naczyniu do pieczenia.
Kaczkę pieczemy w 180 stopniach przez 3 godziny, w tym czasie raz lub dwa można ją odwrócić.
Nie trzeba dodawać tłuszczu, wszystko wytopi się z kaczki i jabłek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.02.2017 19:04
pyszne miesko
jagoda5913 14.02.2017 00:51
aż ślinka leci
Renata9 13.02.2017 17:54
Pyszne mięsko, najlepsze pieczone właśnie z jabłuszkami.
Bernadeta1 13.02.2017 16:33
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak