Pieczona golonka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    1,5 kg
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę zalać wodą (tak, żeby ją przykryła), dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostki bulionowe. Gotować pod przykryciem 2 godziny (w razie potrzeby dolewać wodę). Po tym czasie golonkę wyjąć z wody, ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem sojowym i posypać pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Piec ok.2 godziny (odwracając 2-3 razy w trakcie pieczenia i polewając wywarem, w którym się gotowała golonka).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 27.09.2011 20:30
pysznosci
Weronika_eM 03.06.2011 18:41
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat