Pieczona gęś

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęś

    1 sztuka
  • mięso drobiowe gotowane

    1 kg
  • cebule

    3
  • jajko

    5
  • pałka czosnku

  • olej

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 dni przed pieczeniem robimy marynate. wlewamy do misieczki ok pół szklanki oleju wsypujemy majeranek, ziola prowansalskie, jedno listko laurowe, łyżeczke soli, pieprz i rozgnieciony czosnek. wymieszac i natrzec dokładnie gęs w srodku i na wierzchu. gotowane mieso zmielic i wymieszac z usmażoną cebulka, doprawic solą pieprzem, dodac jajka. włożyc farsz do gei, dosc luźno bo napęcznieje i ges moze popekac. zaszyc gęs i piec tyle godzin ile ważyła gęs:) mozna włożyc do specjalnej folii

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 11.05.2015 23:13
Jak dla mnie- pyszne ale pracochłone
edi 21.11.2011 16:45
wygląda smakowicie:)
ronald88 17.09.2011 14:34
wow
caroline1983 21.06.2011 12:48
Pyszne danie, tylko trudno kupic gęś
Zoso 17.06.2011 22:06
smaczne
ben-ka 19.04.2011 18:23
pewnie by mi smakowała :)
izapozdro 16.03.2011 19:09
pycha
Wojtek8 26.12.2010 18:58
ciekawe
pigila 25.12.2010 19:52
gesina teraz zaczyna byc modna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat