Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona gęś

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1 sztuka
mięso drobiowe gotowane 1 kg
cebule 3
jajko 5
pałka czosnku
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona gęś

2 dni przed pieczeniem robimy marynate. wlewamy do misieczki ok pół szklanki oleju wsypujemy majeranek, ziola prowansalskie, jedno listko laurowe, łyżeczke soli, pieprz i rozgnieciony czosnek. wymieszac i natrzec dokładnie gęs w srodku i na wierzchu. gotowane mieso zmielic i wymieszac z usmażoną cebulka, doprawic solą pieprzem, dodac jajka. włożyc farsz do gei, dosc luźno bo napęcznieje i ges moze popekac. zaszyc gęs i piec tyle godzin ile ważyła gęs:) mozna włożyc do specjalnej folii

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 11.05.2015 23:13
Jak dla mnie- pyszne ale pracochłone
edi 21.11.2011 16:45
wygląda smakowicie:)
ronald88 17.09.2011 14:34
wow
caroline1983 21.06.2011 12:48
Pyszne danie, tylko trudno kupic gęś
Zoso 17.06.2011 22:06
smaczne
ben-ka 19.04.2011 18:23
pewnie by mi smakowała :)
izapozdro 16.03.2011 19:09
pycha
Wojtek8 26.12.2010 18:58
ciekawe
pigila
pigila 25.12.2010 19:52
gesina teraz zaczyna byc modna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak