Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona dynia hokkaido z chili i mozzarellą

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 sztuka
oliwa aromatyzowana 7-8 łyżek
papryczka chili 1 sztuka
rozmaryn 1 gałązka
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mozzarella w bloku 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona dynia hokkaido z chili i mozzarellą

1.
Dynię myjemy, kroimy na pół, nie obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy na centymetrowe plastry.Układamy w naczyniu żaroodpornym na pergaminie.
2.Olej aromatyzowany z chili mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, rozprowadzamy na plasterkach dyni, posypujemy pokrojoną w paski chili, oprószamy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy w nagrzanym do 200*c piekarniku przez 25 minut, aż się przyrumieni, następnie posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy po wyjęciu z pieca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.10.2015 19:17
zapowiada się apetyczne danie
Renataj 20.10.2015 19:14
Interesujący pomysł wart wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak