Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona dynia

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
sól
pieprz
olej 2-3 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona dynia

Dynię pokroić na plastry, olej wymieszać z papryczką solą i pieprzem, włożyćgo naczynia pokrojoną dynię i wymieszać by cala się natłuściła. Ułożyć dynię na blaszkach na papierze i delikatnie opruszyć czosnkiem granulowanym. Na każdym kawałku ułożyć małą łyżeczkę konfitury z jarzębiny. Piec w temp 180 st z termoobiegiem ok 20 min.

Dynia nadaje się do spożycia zaraz po upieczeniu lub pieczemy bez jarzębiny i zużyć do sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.09.2015 21:48
ciekawa sprawa
Mistan 08.09.2015 10:16
że samaczna to fakt, a że szybkie danie TO SUPER
Mistan 08.09.2015 10:15
dynia - pychota
muffina 09.11.2013 14:57
zrobiłam dzisiaj pychaaaa:))
muffina 08.11.2013 20:20
ale czad w temacie dynii wygrałaś dla mnie dzisiaj:))
ssylwiaa 08.11.2013 11:21
szybko i smacznie ;)
Jadwiga/Jaga85 07.11.2013 22:18
Prosta i smaczna przekąska dla miłośników dyni:)
gusia1000 07.11.2013 21:29
Super przekąska.
Paolcia 07.11.2013 21:23
mmm wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak