Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona Dorada z owocami morza

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 2 szt
owoce morza 500 gram
białe wino 500 ml
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 10 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 10 gram
rozmaryn świeży 1 szt
masło 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona Dorada z owocami morza

Rybę patroszę i marynuję w winie, soli, rozmarynie i pieprzu cytrynowym około godzinę przed pieczeniem.

Po zamarynowaniu piekę w 180 stopniach, maksymalnie 20 minut (aż skórka się zarumieni)

Owoce morza, czyli kalmary, krewetki i małże obsmażam na samym maśle, dosłownie 1,5 minuty (gdy będziemy smażyć dłużej będą twarde i gumowate), solę do smaku i także dodaje białego wina na koniec smażenia. Do owoców morza opcjonalnie można dodać czosnek lub imbir... wg uznania.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak