Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona dorada

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 1 szt
czosnek 4-5 ząbków
sól wg uznania
oliwa 2 łyżki
por 1/2 szt
masło 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona dorada

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę. Włożyc do małej miseczki, dodać oliwę, sól, pieprz.
Krok 1 - Pieczona dorada foto
2
Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. "nafaszerować" przygotowana marynatą i odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 2 - Pieczona dorada foto
3
Doradę ułożyć na folii, dookoła obłożyć plasterkami pora, na wierzchu ułożyć masło. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Pieczona dorada foto
4
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Pieczona dorada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 31.10.2013 14:29
świetna rybka
wyattearp 19.08.2013 09:45
dorada pyszna !!!
Magula 13.08.2013 08:37
Muszę kiedyś spróbować dorady, bo jeszcze nie miałam okazji.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak