Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki wg uznania
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
ocet ryżowy 3 łyżki
oliwki czarne Smak 1 łyżka

Porada

Tak przyrządzona papryka ,jest również pyszna jako dodatek do kanapek czy do II dania obiadowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę

Kroki postępowania

1
Paprykę czerwoną myjemy,wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 C.
Pieczemy przez 35-40 minut.
Krok 1 - Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę foto
2
Upieczoną paprykę obieramy ze skórki oraz usuwamy gniazda nasienne.
Krok 2 - Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę foto
3
Paprykę pokrojoną w paski,posypujemy solą morską i drobno pokrojonym czosnkiem.
Krok 3 - Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę foto
4
Następnie dodajemy umytą i posiekana natkę pietruszki.Polewamy olejem i octem.
Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników,wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki,aby papryka przeszła wszystkimi smakami.
Krok 4 - Pieczona czerwona papryka z czosnkiem na przekąskę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.06.2017 18:04
Nie robiłam tak jeszcze
Laila2786 19.02.2017 21:28
bardzo lubie takie przystawki
Ada-Gaba 25.11.2016 19:26
pyszna przekąska
Docherro 15.11.2016 15:54
super pomysł:)
olkaaa 15.11.2016 13:50
ciekawa propozycja
w mojej kuchni 15.11.2016 09:16
moje smaki paprykowe
Barbara13 15.11.2016 00:36
ciekawy pomysł na przekąskę
Urszula Świeca 14.11.2016 22:32
Pomysłowe.))
Franciszek 14.11.2016 21:39
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak