Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona cukinia z pomidorami i czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
pomidory 2 szt.
cebula 1 duża
czosnek 6 ząbków
majeranek 6 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona cukinia z pomidorami i czosnkiem

Cukinię i pomidory płuczemy i kroimy na duże kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na piórka. Czosnek może zostać w całości. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej warzywa i przyprawiamy papryką wędzoną i ostrą, sporą ilością soli (ja używam himalajskiej) i pieprzem, dodajemy całe gałązki majeranku. Polewamy wszystko oliwą z oliwek i posypujemy odrobiną bułki tartej. Pieczemy ok. 15-20 min. w 230 stopniach.

Podajemy z brązowym ryżem i posypujemy serem feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 10.01.2017 19:53
pychota :)
tobi1989 10.01.2017 14:15
Chętnie spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak