Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona cukinia faszerowana kaszą gryczaną z pomidorami i wędzonym serem redykołka Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 8 szt
olej lniany 4 łyżki
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
pomidory truskawkowe 8 szt
jajko 1 szt
ser owczy 100 g
majeranek
sól
kasza 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona cukinia faszerowana kaszą gryczaną z pomidorami i wędzonym serem redykołka Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Pomidory umyć, odciąć wierzch, a pozostałą część drobno pokroić. Cukinie umyć, odciąć końcówkę, wydrążyć miąższ i pokroić w drobną kostkę. Cukinię, pomidory, pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek podsmażyć na oleju lnianym, ostudzić. Wszystkie składniki połączyć z ugotowaną kaszą, rozkłóconym jajkiem, startym owczym serem i listkami majeranku, doprawić do smaku pozostałymi przyprawami. Cukinię oprószyć solą, wypełnić farszem, przykryć końcówką pomidora, skropić olejem lnianym i piec około 25 minut w temperaturze 180°C. Podawać jako gorącą przystawkę lub dodatek do mięs pieczonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 31.12.2013 13:47
Ciekawy przepis.
cukiereczek 25.06.2013 16:52
wygląda apetycznie
iwi 25.06.2013 16:31
smakowite jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak