Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ciecierzyca

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca wg uznania
Papryka słodka mielona Prymat wg uznania
Sól ziołowa jodowana Prymat wg uznania
Kurkuma mielona Prymat wg uznania

Porada

Jeszcze lepsza i zdrowsza wersja będzie gdy dodamy posiekaną natkę pietruszki lub koperek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ciecierzyca

Ciecierzycę należy namoczyć na conajmniej 12godzin. Po tym czasie gotujemy ją do miękkości ok 20-30min. Po tym czasie odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego i doprawić przyprawami. Piekarnik rozgrzać do temp 180-200st i piec do momentu aż skórka będzie chrupiąca - ok. 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 20.01.2016 19:45
Dzięki za przypomnienie o tym :)
Aneta41 13.01.2016 15:39
Bardzo była smaczna! Bardzo fajna przekąska zamiast niezdrowych produktów:)
ewasylwia 13.01.2016 14:19
ciekawy pomysł, jeszcze takiego czegoś nie jadłam
Bernadeta1 13.01.2016 11:38
smaczna przekąska
misia53 12.01.2016 22:34
Ależ apetycznie wygląda, ciekawe jaka w smaku?
Róża1 12.01.2016 20:11
już zabieram przepis do mojej księgi :-)
joannaa24 12.01.2016 18:22
Fajny pomysł, chyba spróbuję, bo kupiłam ostatnio ciecierzycę
sliwka 12.01.2016 18:19
Mniam, pychota;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak