Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ciecierzyca

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 puszka
olej rzepakowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ciecierzyca

Ciecierzycę odsączyć na sicie. Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Pozostawić na chwilę do obeschnięcia. Ciecierzycę przesypać do miski, dodać olej i przyprawy, wymieszać. Ziarna przesypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzałka góra-dół). Piec przez ok. 30 minut do zarumienia. W trakcie pieczenia dwukrotnie przemieszać cieciorkę. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.02.2016 13:40
Piękne zdjęcie :)
atort111
atort111 17.11.2015 14:22
babcia robila takie
dollce 16.11.2015 16:48
pyszności ;)
Mniam 16.11.2015 12:04
Smaczna i zdrowa przekąska. Z chęcią bym zjadła :)
magda1976 16.11.2015 12:00
Taka ciecierzyca to super przekąska
IZABELA29 16.11.2015 11:49
fajne i smaczne
Konczi 16.11.2015 11:15
super przekąska
gosia56 16.11.2015 09:43
Super pomysł;)
Malinka 16.11.2015 09:31
Dla mnie to bardzo smaczna propozycja :)
Aleksandra/Olcia 16.11.2015 09:22
robiłam,ale na ostrrrro.pycha
Futka 16.11.2015 09:02
Świetna i pożywna przekąska :)
slodkieniebo 16.11.2015 08:47
Uwielbiam taką ciecierzyce zwłaszcza o lekko pikantnej nucie :)
Habibi 16.11.2015 08:22
Smaki z mojego dzieciństwa, tylko wtedy się nazywały orzeszkami z cieciorki i były prażone na chrupiąco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak