Pieczona ciecierzyca

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka konserwowa

    1 puszka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1/4 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 szczypta
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę odsączyć na sicie. Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Pozostawić na chwilę do obeschnięcia. Ciecierzycę przesypać do miski, dodać olej i przyprawy, wymieszać. Ziarna przesypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzałka góra-dół). Piec przez ok. 30 minut do zarumienia. W trakcie pieczenia dwukrotnie przemieszać cieciorkę. Podawać od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 22.02.2016 13:40
Piękne zdjęcie :)
atort111 17.11.2015 14:22
babcia robila takie
dollce 16.11.2015 16:48
pyszności ;)
Mniam 16.11.2015 12:04
Smaczna i zdrowa przekąska. Z chęcią bym zjadła :)
magda1976 16.11.2015 12:00
Taka ciecierzyca to super przekąska
IZABELA29 16.11.2015 11:49
fajne i smaczne
Konczi 16.11.2015 11:15
super przekąska
gosia56 16.11.2015 09:43
Super pomysł;)
Malinka 16.11.2015 09:31
Dla mnie to bardzo smaczna propozycja :)
Aleksandra/Olcia 16.11.2015 09:22
robiłam,ale na ostrrrro.pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat