Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona brukselka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 400 gram
musztarda dijon 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
syrop klonowy 1 łyżeczka
sos worcester 1 łyżeczka
pietruszka zielona 2 łyżki
sól do smaku
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona brukselka

(z przepisu z bloga http://www.spontaneoushausfrau.com)
Brukselkę oczyść, pozbądź się wierzchnich liści. Przekrój główki na pół.
Wymieszaj oliwę, musztardę, ocet, syrop, sos Worcester, dopraw odrobinę solą i wymieszaj całość.
Brukselkę wsyp do naczynia żaroodpornego, wymieszaj z sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po wyjęciu brukselki z pieca, posyp ją posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnyaniol1990 19.10.2012 20:10
takiej brukselki jeszcze nie jadłam ;p
gosia1988 19.10.2012 19:30
fajne danie
gosia1988 19.10.2012 19:30
fajne danie
-Natka- 19.10.2012 19:29
brukselka to jest mój koszmar z dzieciństwa, od 15lat nie jadłam jej i jestem ciekawa czy teraz by mi zasmakowała.
eMMe 19.10.2012 19:09
nie przepadam za brukselką, ale tego muszę spróbować ;)
Cukiereczek13 19.10.2012 18:52
wspaniale wygląda :)
zolzica 19.10.2012 18:35
ekstra :) jutro zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak