Pieczona biała kiełbasa z pieczarkami, warzywami i piwem Marcina Budynka

Pieczona biała kiełbasa z pieczarkami, warzywami i piwem Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 g
  • kiełbasa biała

    600 g
  • cebula czerwona

    2 szt.
  • pomidor

    4 szt.
  • czosnek

    4 ząbki
  • tymianek

  • rozmaryn

  • oregano

  • piwo

    100 ml
  • papryka wędzona

  • sól

  • pieprz

  • olej rzepakowy

  • musztarda delikatesowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marcin Budynek poleca:
Warzywa tniemy na czwórki, doprawiamy do smaku świeżymi ziołami i przyprawami, układamy na blaszce do pieczenia.
Kiełbasę zwijamy w ślimaka, nacieramy olejem i przyprawami, a następnie układamy na warzywach i delikatnie nakłuwamy. Kiełbasę i warzywa podlewamy piwem i pieczemy 17-20 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu podajemy z musztardą i grzankami.
 fajne przepisy kuchni świata
Do przygotowania tego dania najlepiej wybrać cienką kiełbasę wieprzową lub jagnięcą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka-87-25

18.09.2015 14:32
aż by sie chciało zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat