Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona biała kiełbasa z pieczarkami, warzywami i piwem Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
kiełbasa biała 600 g
cebula czerwona 2 szt.
pomidor 4 szt.
czosnek 4 ząbki
tymianek
rozmaryn
oregano
piwo 100 ml
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
sól
pieprz
olej rzepakowy
Musztarda delikatesowa Prymat

Porada

Do przygotowania tego dania najlepiej wybrać cienką kiełbasę wieprzową lub jagnięcą.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona biała kiełbasa z pieczarkami, warzywami i piwem Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Warzywa tniemy na czwórki, doprawiamy do smaku świeżymi ziołami i przyprawami, układamy na blaszce do pieczenia.
Kiełbasę zwijamy w ślimaka, nacieramy olejem i przyprawami, a następnie układamy na warzywach i delikatnie nakłuwamy. Kiełbasę i warzywa podlewamy piwem i pieczemy 17-20 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu podajemy z musztardą i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 18.09.2015 14:32
aż by sie chciało zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak