pieczona biała kiełbasa w sosie żurkowym

pieczona biała kiełbasa w sosie żurkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    4 sztuki
  • zakwas na żur

    1 szklanka
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • Chrzan śmietankowy Smak

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pieczona biała kiełbasa w sosie żurkowym

Kiełbasę nakłuwamy widelcem, smarujemy olejem i posypujemy majerankiem, pieczemy na grillu w piekarniku rozgrzanym do 200 po 10 minut z każdej strony, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę z żurkiem i masłem podgrzewamy, dodajemy chrzan, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, powstałym sosem zalewamy kiełbaski.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut co jakiś czas odwracając kiełbaski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat