pieczona biała kiełbasa w sosie żurkowym

pieczona biała kiełbasa w sosie żurkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    4 sztuki
  • zakwas na żur

    1 szklanka
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • Chrzan śmietankowy Smak

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę nakłuwamy widelcem, smarujemy olejem i posypujemy majerankiem, pieczemy na grillu w piekarniku rozgrzanym do 200 po 10 minut z każdej strony, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę z żurkiem i masłem podgrzewamy, dodajemy chrzan, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, powstałym sosem zalewamy kiełbaski.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut co jakiś czas odwracając kiełbaski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat