Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ziołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
tymianek do smaku
rozmaryn do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cfebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 lyżki
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
olej do smażenia
sos pieczeniowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ziołowa

Kroki postępowania

1
Mięso przyprawiamy do smaku przyprawami i ziolami.
Krok 1 - Pieczeń ziołowa foto
2
Do mięsa dodajemy namoczona wcześniej i odciśnięta bułkę, jajka , pokrojoną w kostkę i podsmażona cebulę i przeciśnięty czosnek. . Dodajemy równiez bulke tartą.
Krok 2 - Pieczeń ziołowa foto
3
Masę dokładnie wyrabiamy
Krok 3 - Pieczeń ziołowa foto
4
Wyrobioną masę mięsną przekładamy do wyłożonych folia aluminiową wąskich blaszek.
Krok 4 - Pieczeń ziołowa foto
5
Zawijamy tak aby nie było widać mięsa i pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
Krok 5 - Pieczeń ziołowa foto
6
Mięso po tym czasie studzimy, kroimy w plastry. Przygotowujemy sos , mięso podajemy polane sosem i z dodatkiem skrobiowym.
Krok 6 - Pieczeń ziołowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak