Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula biała 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 3 szt
szpinak mrożony 100 g
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ze szpinakiem

W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy mrożone kulki szpinaku i dusimy do momentu całkowitego rozmrożenia i odparowania wody. Do osobnej miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno posiekaną cebulę. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Na końcu dokładamy przestudzony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i liściem lubczyku. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Mięso przekładamy do foremki keksowej (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.09.2017 08:34
Fajna ta pieczeń!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak