pieczeń ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • śliwki

    6 szt
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę nasiąć osrym nożem aby powstały kieszonki na śliwki. natrzeć solą pieprzem i czosnkiem. Zawinąć w folię aluminiową i odstawic na kilka godzin do lodówki.
Mięso włożyc do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Po 15min zmiejszyć temp do 150 stopni i piec 60-70 min. wyłączyc i odczekać pare minut
mozna podac na ciepło lub na zimno

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 16.07.2012 11:12
jest dobra, ale wolę śliwki "węgierki" a nie "kalifornijskie" :) Co prawda w przepisie niesprecyzowane, ale.. lepiej napisać ;)
Robert10 23.06.2011 20:48
wyśmienite
Monika120 23.06.2011 13:49
Uwielbiam połaczenie pieczeni z smakiem śliwek:)Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat