pieczen ze schabu faszerowana pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • pieczarki

    0.5 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 do smaku
  • papryczka chili

    1 do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1 do smaku
  • papryka mielona

    1 do smaku
  • olej

    1 do smaku
  • bulion

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pieczen ze schabu faszerowana pieczarkami foto
samazymy pieczarki w całosci lub pokrojone na pol z pieprzem i sola
mieso marynujemy w przyprawach i oleju
Krok 2 - pieczen ze schabu faszerowana pieczarkami foto
pieczarki studzimy
w schabie robimy nozem naciecie na wylot , w powstala dziure wkladamy pieczarki, wstawiamy do piekarnika 180 st, podlewajac delikatnie bulionem
Krok 3 - pieczen ze schabu faszerowana pieczarkami foto
gdy mieso sie zarumieni i lekko zmieknie wstawiamy na kuchenke i dusimy az zmieknie calkowicie- musi byc jednak kruche.
Krok 4 - pieczen ze schabu faszerowana pieczarkami foto
zageszczamy sos, mieso kroimy w plastry, podajemy np z ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 31.12.2012 22:07
fajny przepis
mirosława4 18.12.2011 21:06
zjadłabym takiej rolady smaczne:)
Dorian 27.11.2011 11:25
pyszna
Jarlin 21.11.2011 17:39
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat