Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z warzywami po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 800 g
pomidory 3 sztuki
papryka 2 sztuki
oliwki czarne Smak 4 łyżki
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wino czerwone 100 ml
oregano 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z warzywami po grecku

karkówkę myjemy i osuszamy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z czosnkiem i winem. Przekładamy mięso do marynaty i odstawiamy. Papryki i bakłażana kroimy w średniej wielkości kostkę, a pomidory na ćwiartki. Mięso, oliwki i warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy solą i pieprzem i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w 180 stopniach przez 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.10.2014 15:28
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak