Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z szynki z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka kulka 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
bulion 1 szkl.
cebula 6 szt.
piwo 3/4 szkl.
cukier 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z szynki z czosnkiem

mięso umyć osuszyć i nakłuwać ostrym nożem,natrzeć kucharkiem,pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego,czosnek obrać pokroić w słupki powkładać w otwory szynki,cebule obrać i pokroić na ćwiartki,nafaszerowaną kulkę czosnkową ułożyć w brytfannie obłożyć cebulą,zalać bulionem wstawić do piekarnika i piec w temp.190st.ok.1,5godz.Po połowie czasu pieczenia przewrócić szynkę na drugą stronę co jakiś czas podlewać wytworzonym sosem.W rondelku podgrzewać cukier z piwem aż lekko ściemnieje powstałym płynem podlewać co jakiś czas pieczone mięso w piekarniku,po upieczeniu wyjąć mięso jak przestygnie pokroić w plastry a powstały sos wlać do rondelka i zmiksować z cebulą,podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.06.2013 22:07
Wyśmienita pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak