Pieczeń z szynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    0,5 kg
  • sól

  • mąka

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • sos sojowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso posypujemy przyprawami : solą, pieprzem i Kucharkiem. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Po upieczeniu kroimy na mięso na porcje i wkładamy do garnka i zalewamy wywarem powstałym podczas pieczenia. Doprawiamy, dodajemy odrobinę sosu sojowego i zaklepujemy mąką. Świetnie smakuje z ziemniaczkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 05.03.2011 17:36
pyszny obiad :)
Anita21 26.09.2010 10:33
konkretny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat