Pieczeń z serem i ogórkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięsa mielonego z udźca indyka

    800 g
  • jajko

    2 szt
  • kaszy manny

    2 łyżki
  • sera Camembert naturalny

    120 g
  • serka topionego śmietankowego

    100 g
  • ogórki konserwowe

    4 szt
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    3 łyżki
  • oregano

    1,5 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1,5 łyżeczki
  • tymianek

    duża szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    duża szczypta
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

na wierz

  • olej

  • oregano

  • Rozmaryn suszony Prymat

  • Bazylia suszona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Połączyć mięso z przyprawami,kaszą manną i jakiem. Ser i ogórki
pokroić w kostkę. Z mięsa uformować prostokąt,na środku rozłożyć
ser i ogórki.Zwinąć, włożyć do podłużnej formy (25x11 cm) wierz
posmarować olejem,posypać przyprawami. Piec przez 70 minut w piekarniku
rozgrzanym do temperatury
180 stopni. Ostudzić a następnie wstawić do lodówki.

Pieczeń świetnie nadaje się na obiad np.dodatkiem sosu grzybowego,lub
zimna jako dodatek do kanapek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 12.02.2017 19:08
Super pieczeń.
Ela15 08.06.2016 06:30
na pewno wspaniale smakuje
MAR3STA 14.10.2015 19:31
pyszna pieczeń
adelajda 06.10.2015 11:41
Wiesz co jesz :)
Margo1 27.08.2015 18:30
Na pewno smakowita pieczeń

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat