Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z salami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
mięso mielone wieprzowe 0,7 kg
cebula biała 1 średnia
jajko 3 szt
salami 20 plasterków
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z salami

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Oba rodzaje mięsa łączymy z jajkami, przyprawami i cebulką. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na dno kładziemy ok 1 cm warstwę mięsa. Na mięsie układamy kołderkę z salami. Na salami kładziemy mięso i znowu salami.
Tak wypełnioną formę wkładamy do nagrzanego ( 220 stopni) piekarnika. Pieczemy godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 12.01.2016 21:15
pomysłowa pieczeń i smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak