Pieczeń z polędwiczką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 szt.
  • mięso mielone

    60-70 dag
  • jajko

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa mielonego ,jajka ,cebuli, bułki rozmoczonej wyrobić masę dodając do smaku sól, pieprz,majeranek i ząbek rozgniecionego czosnku. Polędwiczkę natrzec solą z czosnkiem i popieprzyć. Uciąć kawałek folii aluminiowej dłuższy od polędwiczki . Na folię równomiernie położyć mielone, na środek dać polędwiczkę i przy pomocy papieru owinąć mielonym polędwicę tak jak pokazane na moim forum. Włożyć do blaszki i piec przykryte folią ok 1 godz w piekarniku nagrzanym do 200*C.Przed końcem odkryć , aby pieczeń się przyrómieniła.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 20.08.2013 11:48
pyszności serwujesz
cooleczka 01.07.2013 16:27
świetny przepis
berys18 22.06.2013 19:33
apetycznie wygląda
Grazyna0211 14.06.2013 14:52
bardzo fajny pomysł na pyszne mięsne danie
IZABELA29 06.06.2013 10:20
apetyczne mięsiwo
gusia1000 03.02.2013 20:48
Syte jadło godne polecenia.
PaniMISIOWA 24.10.2012 20:06
wyborna!
paula99926 26.06.2012 09:41
super pomysł na pyszne jedzonko :)
kuklik 06.02.2012 12:37
pycha
ilka_86 20.01.2012 21:40
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat