Pieczeń z pieczarkami

Pieczeń z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • pieczarki

    250 g
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 garść
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 łyżka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń z pieczarkami  foto
Natkę pietruszki posiekać drobno.
Krok 2 - Pieczeń z pieczarkami  foto
Bułkę namoczyć. Pieczarki drobno pokroić. Mięso mielone wymieszać z przyprawą do mięsa mielonego i przyprawą do dań i odstawić na 45 min. w chłodne miejsce. Po tym czasie dodać jajka, odciśniętą bułkę, pokrojone drobno pieczarki i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Pieczeń z pieczarkami  foto
Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę mięsną przełożyć do blaszki, wyrównać.
Krok 4 - Pieczeń z pieczarkami  foto
Posypać bułką tartą. Wstawić do piekarnika.
Krok 5 - Pieczeń z pieczarkami  foto
Piec 1-1,5 godziny w temp. 190 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

06.08.2014 17:23
same pysznosci

Lidzia

06.08.2014 17:17
Dobra na obiad i na kanapki.

w mojej kuchni

06.08.2014 15:14
smaczne danie...

pajbek

06.08.2014 14:53
Bardzo lubię :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat