Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
pieczarki 250 g
jajko 2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
natka pietruszki 1 garść
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Natkę pietruszki posiekać drobno.
Krok 1 - Pieczeń z pieczarkami  foto
2
Bułkę namoczyć. Pieczarki drobno pokroić. Mięso mielone wymieszać z przyprawą do mięsa mielonego i przyprawą do dań i odstawić na 45 min. w chłodne miejsce. Po tym czasie dodać jajka, odciśniętą bułkę, pokrojone drobno pieczarki i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2 - Pieczeń z pieczarkami  foto
3
Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę mięsną przełożyć do blaszki, wyrównać.
Krok 3 - Pieczeń z pieczarkami  foto
4
Posypać bułką tartą. Wstawić do piekarnika.
Krok 4 - Pieczeń z pieczarkami  foto
5
Piec 1-1,5 godziny w temp. 190 stopni.
Krok 5 - Pieczeń z pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.08.2014 17:23
same pysznosci
Lidzia 06.08.2014 17:17
Dobra na obiad i na kanapki.
w mojej kuchni 06.08.2014 15:14
smaczne danie...
pajbek 06.08.2014 14:53
Bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak