Pieczeń z parmezanem

Pieczeń z parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerki

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • śmietana 30%

    3/4 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • parmezan starty

    1 łyżka
  • mleko

  • masło

  • sól

  • kolendra rozgnieciona

    1 opak
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżki
  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżki
  • mięso mielone wieprzowe

    400 g
  • cielęcina

    400 mielona
  • cebula

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki namoczyć w mleku, po czym dokładnie odcisnąć.
Mięso wymieszać z bułkami, kolendrą, cebulą, czosnkiem, jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Następnie uformować i umieścić w natłuszczonej masłem formie.
Śmietanę ubić, wymieszać z tartą bułką, musztardą, ziołami, parmezanem i tak przygotowaną mieszanką posmarować pieczeń.
Piec przez ok. 20 minut w temp. 175stop. przez następne 20 minut piec w temp. 200stop.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 08.06.2012 19:21
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat