Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na pieczeń
-
mięso mielone
500 g -
cebula
1 sztuk -
jajko
2 szt. -
suszone borowiki
30 g -
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 duża łyż. -
sól
1 łyżeczka -
pieprz
1 łyżeczka -
masło 82%
3 łyżeczki
Sposób przygotowania
Grzyby zalewam ciepłą wodą i odstawiam na minimum 2 godziny, następnie odciskam z wody i razem z cebulą kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na maśle. Do miski wkładam mięso, wbijam jajka, dodaję przyprawy, bułkę tartą oraz podsmażone grzyby z cebulą.
Przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym do 170 stopni piekarnika przez około 50 minut.
Smakuje rewelacyjnie na ciepło jak i na zimno.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się