Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mięsa mielonego z suszonymi grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszna i szybka do zrobienia pieczeń o wyraźnym smaku grzybów. Nadaje się doskonale na Boże Narodzenie.

Składniki:

Na pieczeń

mięso mielone 500 g
cebula 1 sztuk
jajko 2 szt.
suszone borowiki 30 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 duża łyż.
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
masło 82% 3 łyżeczki

Porada

Smakuje rewelacyjnie na ciepło jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mięsa mielonego z suszonymi grzybami

Grzyby zalewam ciepłą wodą i odstawiam na minimum 2 godziny, następnie odciskam z wody i razem z cebulą kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na maśle. Do miski wkładam mięso, wbijam jajka, dodaję przyprawy, bułkę tartą oraz podsmażone grzyby z cebulą.
Przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym do 170 stopni piekarnika przez około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak