Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mielonej cielęciny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag zmielona
cebula 1 sztuka
pieczarki 4 duże
boczek wędzony 15 dag
jajko 1
kasza manna 3 łyżki
ser grana padano 5 dag
tymianek
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki
olej rzepakowy

Porada

Pieczeń jest świetna zarówno na obiad jak i na zimno, np. do kanapek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mielonej cielęciny

Kroki postępowania

1
Poszatkowaną cebulę i pieczarki przesmażyć na dwóch łyżkach rozgrzanego oleju z dodatkiem soli, pieprzu i tymianku. Odstawić do przestudzenia.
Krok 1 - Pieczeń z mielonej cielęciny foto
2
Do miski włożyć mielone mięso, boczek pokrojony w drobną kosteczkę, ser starty na tarce do warzyw, kaszkę i przestudzone pieczarki, wbić jajko.
Krok 2 - Pieczeń z mielonej cielęciny foto
3
Całość doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pieczeń z mielonej cielęciny foto
4
Powstałą masę przełożyć do małej foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu posypać tartą bułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na godzinę.
Krok 4 - Pieczeń z mielonej cielęciny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 12.05.2015 08:36
Wspaniała, aromatyczna i bardzo smakowita pieczeń :)
barbara11561 11.05.2015 15:03
pyszna pieczeń:)
MałaMi89 11.05.2015 13:49
Z przyjemnością skosztowałabym na kanapeczkę :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak