Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mielonego z serem i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone wieprzowe 250 g
mięso mielone wołowe 250 g
jaja 1 sztuka
cebula biała 1/2 sztuki
sos sojowy 2 łyzeczki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
czosnek 1 ząbek

Farsz

papryka czerwona 1 mała
ser żółty 150 g

Dodatki

ketchup 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Porada

Można użyć 500 g mięsa wieprzowo - wołowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mielonego z serem i papryką

Paprykę podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Studzę. Cabulkę lekko rumienię i także studzę.Ser ścieram na grubych oczkach taraki. Do miski przekładam mięso oraz pozostałe składniki pieczeni (oprócz farszu) i dokładnie mieszam. Małą keksówkę wykładam folią aluminiową. Do foremki wykładam połowę mięsa, robię lekkie wgłębienie, układam składniki farszu (troszkę sera zostawiam) i resztę mięsa. Pieczeń smaruje ketchupem i posypuję pozostałą częścią sera oraz ziołami. Piekę ok 60 minut w 180 st. C. Po tym czasie wyjmuje pieczeń i odlewam sok. Po lekkim wystudzeniu wyjmuję z formy i studzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.03.2017 07:30
bardzo fajny pomysł
cukiereczek 30.10.2016 07:12
lubię takie pieczenie
Franciszek 30.10.2016 00:07
dobre do przekąski
Franciszek 30.10.2016 00:04
dobre do kawy
Renataj 29.10.2016 21:43
Apetycznie się prezentuje:)
dodi 29.10.2016 19:15
apetycznie wygląda
Aleksandra/Olcia 29.10.2016 15:02
zachęcająco wygląda
Justi2401 29.10.2016 14:05
Pyszna pieczeń :)
ilka01 29.10.2016 13:43
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak