Pieczeń z Mazowsza

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 szklanki
  • szalotki

    40 dkg
  • śliwki

    15-20 dkg
  • sól

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • cukier

  • wołowina pieczeniowa

    1 kg
  • jabłko winne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą , pieprzem , cukrem, posypać przyprawamii wstawić do lodówki na dobę.Między czasie obrócić ze dwa razy.następnie włożyć do natłuszczonej brytfanki, skropić olejem i piec godzinę w 180 *C podlewając kilkakrotnie bulionem. po tym czasie dodać szalotkii piec następne 20 minut na koncu dodać wydrylowane śliwki i pokrojone jabłka i piec jeszcze 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 03.03.2013 12:58
Wspaniale się prezentuje :)
mela25 13.01.2013 09:29
smakowita
gacopierz23 11.09.2012 20:31
ekstra
alaaa 27.08.2012 20:47
pyszny kawał mięcha,,
anemon 11.07.2012 20:50
Warto sprawdzić co się jada na Mazowszu.
Ewelina47 27.04.2012 08:39
pyszności
Motorek 14.03.2012 12:12
super
Beata73 14.03.2011 14:05
pyszna
kate.500 09.03.2011 09:21
Ciekwy przepis
misia53 08.03.2011 19:02
Fajnie pieką na Mazowszu ...hihi...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat