Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z marchewką i groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/3 opakowania
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z marchewką i groszkiem

Mięso mielone mieszamy z przyprawa do mięsa mielonego i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce. Bułeczkę moczymy w wodzie. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do mięsa dodajemy jajko, odciśniętą bułkę i starta marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy dokładnie masę. W razie, gdyby masa była za rzadka dosypujemy bułki tartej. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę masy mięsnej. Wysypujemy równo groszek i przykrywamy resztą masy mięsnej. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1-1,5 godziny w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 08.08.2014 11:20
świetny pomysł
irenka 07.08.2014 21:39
smaczna pieczeń
adelajda 07.08.2014 19:28
dobra pieczeń
cukiereczek 07.08.2014 17:52
apetyczna domowa pieczeń
IwonaDD 07.08.2014 17:42
pyszna pieczen
pajbek 07.08.2014 17:05
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak