Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 2 kg
mięso mielone 60 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna do smau
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
przyprawa węgierska ostra do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kurczaka

Dość dużego kurczaka około 2 kg,gdy ma się mniejszą rodzine można użyć mniejszego,obieramy z kości usówając je ze środka,mięsko zostaje wyjmujemy tylko koście.Do mięsa mielonego dodajemy jajko surowe,pieprz,kucharka do smaku i ja dodaje przyprawy węgierskiej pikannej,można w zamian dodać papryki ostrej,kto lubi może dodać pokrojoną natke pietruszki,wszystko mieszamy,wkładamy do środka kurczaka,spinamy wykałaczką by farsz nie uciekł.Tak przygotowanego kurczaka nacieramy majerankiem,kucharkiem i paprką słodką.Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.08.2014 08:42
ciekawy przepis
Bernadeta1 30.06.2013 12:42
super przepis, coś innego
gusia1000 05.01.2013 22:52
Super.
gottrina 25.12.2012 13:05
najlepsze mięsko domowej roboty
jasiek 25.12.2012 12:52
doskonała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak