Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z kawałkami papryki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
szynka 1/2 kg
papryka czerwona 1 sztuka
ser żółty 20 dkg
jaja 3 sztuki
bułka 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 1 sztuka
czosnek 5 ząbków
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kawałkami papryki

Mięska dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie mielimy maszynką do mięsa. Oczyszczoną paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach. Bułkę moczymy w wodzie i dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Obraną cebulkę drobno kroimy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Zarumienioną cebulkę ściągamy i odstawiamy, aby ostygła. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski razem z jajkami i dokładnie wyrabiamy, aby składniki dobrze się połączyły. Doprawiamy do smaku. Przekładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 210 stopni ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.07.2017 23:39
Smaczne zarówno na ciepło jak i zimno:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak