Pieczeń z kawałkami papryki

Pieczeń z kawałkami papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1 kg
  • szynka

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ser żółty

    20 dkg
  • jaja

    3 sztuki
  • bułka

    1 sztuka
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    5 ząbków
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięska dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie mielimy maszynką do mięsa. Oczyszczoną paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach. Bułkę moczymy w wodzie i dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Obraną cebulkę drobno kroimy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Zarumienioną cebulkę ściągamy i odstawiamy, aby ostygła. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski razem z jajkami i dokładnie wyrabiamy, aby składniki dobrze się połączyły. Doprawiamy do smaku. Przekładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 210 stopni ok. 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

04.07.2017 23:39
Smaczne zarówno na ciepło jak i zimno:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat