Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z kaczki z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1,5 kg
wątróbka drobiowa 6 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
cebula 1 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kaczki z wątróbką

Mięso z kaczki oddzielamy od kości i razem ze skórą mielimy na drobnych oczkach maszynki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wątróbkę kroimy na małe kawałki. Pietruszkę drobno siekamy.

Do mięsa dodajemy tartą bułkę, jajka i wyrabiamy, doprawiając solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pietruszkę i wątróbkę. Mieszamy i przekładamy do blaszki keksówki. Pieczemy ok 1 godzinę w 190 stopniach, aż nie będzie wypływała różowa woda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 02.12.2015 17:56
Super propozycja
mirosława4 02.12.2015 13:29
wyśmienita !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak