Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem w środku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
bułka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
sól i pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
kukurydza w puszce 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
papryka marynowana 1/2 słoiczka
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem w środku

Kroki postępowania

1
Do większej miski wkładamy mięso mielone.
Krok 1 - Pieczeń z jajkiem w środku foto
2
Przyprawiamy, wbijamy 2 jajka i bułkę, którą należy wcześniej namoczyć w wodzie.
Krok 2 - Pieczeń z jajkiem w środku foto
3
Całość wyrabiać przez chwilę, do uzyskania jednolitej masy.
Krok 3 - Pieczeń z jajkiem w środku foto
4
Następnie dodajemy pozostałe składniki: kukurydzę, groszek, paprykę i poszatkowaną natkę pietruszki. Wyrobić całość dość ostrożnie.
Krok 4 - Pieczeń z jajkiem w środku foto
5
Połowę masy przekładamy do natłuszczonej formy. Następnie układamy na masie (na środku) ugotowane i obrane ze skorupki jajka.
Krok 5 - Pieczeń z jajkiem w środku foto
6
Przykrywamy drugą połową masy. Wierzch przed włożeniem do piekarnika można namoczyć rozmąconym jajkiem.
Krok 6 - Pieczeń z jajkiem w środku foto
7
Piec w piekarniku w 170 st. przez ok. 50-60 minut. Podawać ciepłe.
Krok 7 - Pieczeń z jajkiem w środku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 18.05.2015 11:43
Rewelacyjna pieczeń.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak