Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
cebula 1,5
pieprz 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżeczki
pieczarki 1/2 kg
olej do smażenia
margaryna do smarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem i pieczarkami

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy, dodajemy do mięsa mielonego,przyprawiamy pieprzem, kucharkiem, papryką i bazylią a następnie dokładnie mieszamy wszystko.
Pieczarki podsmażamy
Do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą formy układamy 1/2 miesa mielonego, następnie wykładamy podsmażone pieczarki i ugotowane jajka trochę je wciskając w pieczarki a następnie przykrywamy to resztą miesa mielonego.
Pieczemy około godziny w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.03.2016 14:01
pyszna pieczen
Margo1 12.07.2013 15:52
po prostu rewelacja
miroslawa 07.02.2013 05:10
mniam, mniam, mniam poprostu
Ewa6274879 06.02.2013 22:04
o już dawno nie robiłam, z pieczarkami nigdy - bardzo lubię i na ciepło i na zimno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak