Pieczeń z jajkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    70 dag
  • cebula

    1,5
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1,5 łyżeczki
  • pieczarki

    1/2 kg
  • olej

    do smażenia
  • margaryna

    do smarowania formy
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do formy
  • Bazylia suszona Prymat

    2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • jajko ugotowane na twardo

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy, dodajemy do mięsa mielonego,przyprawiamy pieprzem, kucharkiem, papryką i bazylią a następnie dokładnie mieszamy wszystko.
Pieczarki podsmażamy
Do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą formy układamy 1/2 miesa mielonego, następnie wykładamy podsmażone pieczarki i ugotowane jajka trochę je wciskając w pieczarki a następnie przykrywamy to resztą miesa mielonego.
Pieczemy około godziny w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 18.03.2016 14:01
pyszna pieczen
Margo1 12.07.2013 15:52
po prostu rewelacja
miroslawa 07.02.2013 05:10
mniam, mniam, mniam poprostu
Ewa6274879 06.02.2013 22:04
o już dawno nie robiłam, z pieczarkami nigdy - bardzo lubię i na ciepło i na zimno :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat