Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula 1 szt
pieczarki 10 szt
marchew 1 szt
jajko 8 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka czerstwa 1 szt
mleko 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem

Marchew ugotować, obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Ugotować 6 jajek na twardo. Bułkę namoczyć w mleku a potem odcisnąć. Mielone mięso wyrobić z 2 surowymi jajkami. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa. Dodać pokrjoną marchewkę i pieczarki, wymieszać. Większą część mięsa rozłożyć we formie keksowej. Na mięso na środku ułożyć jejdno po drugim ugotowane jajka. rzykryć pozostałym mięsem, docisnąć. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 24.04.2017 15:54
mniej pracy jak przy pasztecie a również smaczna
Ada-Gaba 18.04.2017 19:51
tez taką robię
pestka 18.04.2017 15:04
bardzo smaczna pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak