Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajem i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dkg
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
czosnek 4 ząbki
orzechy włoskie siekane 2 garście
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Taką pieczeń możemy podawać nie tylko na śniadanie do kanapek, ale również na ciepło na obiad.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajem i orzechami

Kroki postępowania

1
Mięso zmielić do miseczki.
Krok 1 - Pieczeń z jajem i orzechami foto
2
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz.
Krok 2 - Pieczeń z jajem i orzechami foto
3
Dodać posiekane drobno orzechy.
Krok 3 - Pieczeń z jajem i orzechami foto
4
Wyrobić jednolitą masę.

Krok 4 - Pieczeń z jajem i orzechami foto
5
Część masy mięsnej przełożyć do keksówki, ułożyć jajka na twardo.
Krok 5 - Pieczeń z jajem i orzechami foto
6
Przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec (około godzinę).

Krok 6 - Pieczeń z jajem i orzechami foto
7
Pokroić w plastry i podawać.
Krok 7 - Pieczeń z jajem i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.12.2016 15:59
świetne mięsko
MonikaW 18.12.2016 15:17
super mięsko
Aleksandra/Olcia 18.12.2016 13:31
smakowita pieczeń
mysza75 18.12.2016 11:47
jaka dobra pieczeń
agnieszka214 18.12.2016 09:25
Pyszna są takie pieczenie
norweska20 17.12.2016 23:24
apetycznie się prezentuje
Renataj 17.12.2016 23:04
Interesujący dodatek orzechów.
ben-ka 17.12.2016 22:53
Smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak