Pieczeń z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    80 dag
  • słonina

    6 plasterków
  • rosół z kury Kucharek

    1 szklanka
  • wino białe

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą KUCHAREK oraz pieprzem, odstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie zrumienić na oliwie ze wszystkich stron, ułożyć w brytfannie, posypać tymiankiem, obłożyć plasterkami słoniny, podlać rosołem i winem, wstawić na 30 min. do piekarnika nagrzanego do temperatury 185°C. Uzupełnić sos rosołem, dodać przecier pomidorowy, masło, natkę i piec jeszcze 15 min. Po upieczeniu pokroić w plastry, polać sosem i podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 21.05.2011 19:12
paluszki lizać
marcia71 13.04.2011 10:20
brzmi smacznie
rakow2 27.01.2011 14:30
taka pieczeń to fajna sprawa
szajba2 19.01.2011 14:19
no to pieczemy
rakow2 08.10.2010 15:17
pewnie że fajnie
Barbara55 02.09.2010 15:26
fajnie takiego indyka upiec i zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat