Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z dzika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dziczyzna 1,2 kg
marchew 3 średnie
cebula biała 2 duże
czosnek 6 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 6 szt
sól
jałowiec 6 szt
olej
ocet winny
Marynata do mięs pikantna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z dzika

Kroki postępowania

1
Mięso nacieramy solą, posypujemy marynatą pikantną, odrobiną pieprzu, dodajemy pozostałe przyprawy (jałowiec rozgniatamy) oraz pokrojoną w talarki marchewkę i czosnek oraz cebulkę posiekaną w kostkę.
Krok 1 - Pieczeń z dzika foto
2
Dodajemy czerwone wino, zmieszane z kilkoma łyżkami oleju i octu winnego, dokładnie mieszamy, marynujemy 1-2 dni.
Krok 2 - Pieczeń z dzika foto
3
Wkładamy mięso i warzywa do rękawa, wlewamy wino z octem winnym i oliwą, w których marynowaliśmy mięso. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 1,5 godziny.
Krok 3 - Pieczeń z dzika foto
4
Podajemy z ziemniakami lub świeżym pieczywem.
Krok 4 - Pieczeń z dzika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.09.2011 21:01
przepis na marynatę trzeba będzie kiedyś wykorzystać :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak