Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i kaczej wątróbki

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Tak można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki.

Składniki:

wątróbka drobiowa 200 gramów
mięso mielone drobiowe 200 gramów
jajko 1 sztuka
bułka 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy wątróbki z kaczki.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i kaczej wątróbki

Wątróbkę pokroiłem w kostkę, wymieszałem z mięsem mielonym dodałem jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki (ilość zależy od upodobań), majeranek. Doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobiłem. Tak przygotowanym farszem napełniłem aluminiową, jednorazową formę. Piekłem w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak