Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z boczku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 2-3 łyżeczki
mleko 1 szklanka
natka pietruszki
pieprz
sól
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z boczku

Kroki postępowania

1
Boczek zemleć w maszynce na średnich oczkach.
Krok 1 - Pieczeń z boczku foto
2
Do zmielonego boczku dodać przyprawy: czosnek niedźwiedzi, vegetę, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz.
Krok 2 - Pieczeń z boczku foto
3
NAstępnie wlać mleko i wszsytko wyrobić na jednolitą masę.
Krok 3 - Pieczeń z boczku foto
4
Masę mięsną uformować w gruby wałeczek, szczelnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wąskiej foremki do pieczenia. Ja użyłam takiej jednorazowej np, do pasztetów.
Krok 4 - Pieczeń z boczku foto
5
Piec około 1,5 godziny w temperaturzed 180-200 stopni. POdawać na ciepło lub na zimno. Ja zdecydowanie wolę na zimno do kanapek :).
Krok 5 - Pieczeń z boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.02.2014 16:44
bardzo dobre
Janina 06.01.2014 10:35
Zabieram do siebie do wykorzystania;)
Monika10 05.01.2014 13:46
super pieczeń
Alex_M 05.01.2014 13:19
chodzi za mną taka pieczeń :) pycha
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 12:33
Ciekawy przepis
Gracer 05.01.2014 11:58
super wygląda
Megg 05.01.2014 11:51
wygląda bardzo apetycznie
krystyna330 05.01.2014 11:46
ale samkowitości mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak