Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa z bakaliami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
oliwa
suszone śliwki 25 dag
suszone morele 25 dad
marchew 3 szt
sok pomarańczowy 2 szkl
miód gryczany 3 łyżki
cytryna
sól
pieprz
gruszki 25 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa z bakaliami.

Mięso obsmażyć ze wszystkich stron , posypać solą i pieprzem, wyłożyć do brytfanny.Obłożyć namoczonymi uprzednio owocami, plasterkami marchewki i cytryny. Wymieszać sok pomarańczowy z płynnym miodem , wlać do brytfanny.Piec w temp, 170 stopni około 2 godzin. Podawać pieczeń pokrojoną na plastry, polaną sosem z owocami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak