Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa w kapuście pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1,2 kg
kapusta pekińska kilka liści
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
rodzynki garść
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa w kapuście pekińskiej

Kroki postępowania

1
Mięso natrzeć czosnkiem i przyprawami.
Krok 1 - Pieczeń wołowa w kapuście pekińskiej foto
2
Obsmażyć na oleju.
Krok 2 - Pieczeń wołowa w kapuście pekińskiej foto
3
Przełożyć na talerz, obsypać rodzynkami i ziołami prowansalskimi.
Krok 3 - Pieczeń wołowa w kapuście pekińskiej foto
4
Obłożyć liśćmi kapusty i przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem ok. 2 godziny w 200 stopniach.
Krok 4 - Pieczeń wołowa w kapuście pekińskiej foto
5
Podawać z ziemniaczkami i sałatą zieloną. SMACZNEGO!
Krok 5 - Pieczeń wołowa w kapuście pekińskiej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.11.2012 20:54
smaczny obiadek
Joanna108
Joanna108 23.04.2012 10:29
aż mi ślinka leci
Lidia6 10.03.2012 16:34
wygląda super
teresa18 25.01.2012 15:14
bardzo apetyczne
zuzanna_z 24.01.2012 10:56
dobre
Beatris 23.01.2012 12:32
Kusi mnie taka wołowinka. Bardzo apetycznie wygląda.
Mysiunia 23.01.2012 10:20
pysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak