Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości poł kg
sól morska
pieprz
Kminek mielony Prymat
kolendra mielona
olej 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Do miseczki wyspujemy po sporej szczypcie przypraw: soli, pieprzu, kminku i kolendry. Dodajemy łyzke oleju i mieszamy na pastę. Umyta i osuszoną wołowinę (np udziec) smarujemy pastą, wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy w lodówce do zamarynowania co najmniej na godzine a najlepiej na cała noc. Pieczemy ok 45-1h w 160st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak