Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 75 dkg
cebula 2 szt
pomidory 2 szt
czosnek 1 zabek
papryka czerwona 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Cynamon mielony Prymat szczypta
wino białe wytrawne 125 ml
szynka gotowana 15 dkg
estragon
olej do smażenia
sól
pieprz
boczek 5 pieczony
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa

Mięso myjemy osuszamy nacieramy solą i pieprzem.Na dużej patelni rozgrzewamy mocno olej i smażymy mięso ze wszystkich stron.Po obsmażeniu wołowinę przekładamy do żaroodpornego naczynia.Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę a czosnek miażdżymy,paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę,boczek dzielimy na mniejsze kawałki i razem z cebulą czosnkiem i papryką wrzucamy na patelnie i smażymy kilka minut.Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy winem dodać liść laurowy i cynamon.Pomidory obieramy ze skóry kroimy na kawałki i razem z koncentratem przekładamy do mięsa.Dusimy 40 min w temperaturze 160 stopni.Szynkę kroimy w paseczki i lekko przesmażamy,dodając kapary.Estragon myjemy i siekamy. Po wyjęciu mięsa z piekarnika posypujemy je szynką z kaparami i estragonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.10.2011 15:26
super
Magdalena80 18.05.2011 23:23
musi być smakowita ta pieczeń
magical66 19.04.2011 16:39
pyszna
magical66 19.04.2011 16:38
pyszna
magical66 19.04.2011 16:38
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak