Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa ze schabu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
czosnek 1 ząbek
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opak
Pieprz ziołowy mielony Prymat
masło
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa ze schabu

Marynatę przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać pieprz , sól, tymianek, estragon, majeranek, paprykę słodką natrzeć mięso. Włożyć do rękawa do pieczenia , zawiązać z jednej strony włożyć ząbek czosnku pokrojony w plastry, ziele angielskie, liść laurowy , a na wierzch kawałek masła. zawiązać drugi koniec rękawa. Wstawić na noc do lodówki. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 C 1,5 godz . Po upieczeniu pokroić na plastry , podawać z sosem pieczeniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 28.04.2014 19:07
smaczna do chleba
ppaulina 23.11.2013 16:54
bardzo smacznie wygląda
pajbek 30.09.2013 21:01
Pyszna pieczeń :-)
aisza1 03.09.2013 07:25
pyszny obiad
sara1 29.08.2013 15:24
pysznie zrobione
Motorek 11.08.2013 10:39
rewelacyjna
gosia56 31.07.2013 07:51
napewno pyszna taka pieczeń
Beata23 27.07.2013 09:36
super na obiad
pestka 16.07.2013 09:05
bardzo smacznie wygląda
Alex_M 01.06.2013 11:55
dobre miesko
Iwusia 07.05.2013 23:10
pycha mięsko
romanrafal
romanrafal 13.04.2013 19:11
bardzo dobra
Kuchareczka2 25.03.2013 20:20
bardzo lubię taką pieczeń
Megg 25.03.2013 16:22
wygląda bardzo apetycznie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak