Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 80 dkg
filet z kurczaka
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat 2
jajko
cebule 2
pieczarki 40 dkg
sól
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym

Kroki postępowania

1
Wszystkie mięsa dokładnie myjemy. Do garnka dajemy skrzydło, filet, włoszczyznę prócz kapusty, liście laurowe i ziela oraz przyprawy. Wszystko zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowane mięso chłodzimy, ugotowany wywar zostawiamy.
Krok 1 - Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym foto
2
Wszystkie mięsa mielimy.
Krok 2 - Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym foto
3
Obrane cebulki i pieczarki kroimy i smażymy. Dodajemy do zmielonego mięsa razem z jajkiem i przyprawami, dolewamy wywaru, aby nie było suche. Wyrabiamy masę mięsną. Dajemy do blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 1 godziny.
Krok 3 - Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym foto
4
smacznego
Krok 4 - Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.11.2013 20:04
smakowicie się prezentuje
gosia56 04.11.2013 08:37
napewno pyszna pieczeń
Renataj 03.11.2013 20:51
Apetyczny pomysł.
Dorota37 03.11.2013 20:31
jaka fajna pieczeń
Megg 03.11.2013 19:00
oj chętnie bym skosztowała taką pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak